jueves, 26 de noviembre de 2015

INSTAL·LACIONS DE L'HABITATGE

INSTAL·LACIÓ ELÈCTRICA
 La istal·llació elèctrica té la funció de subministrar l'electricitat als aparell elèctrics de l'habitatge, tot garantint la seguratat de les persones i el bon funcionament dels aparells i de la mateixa instal·lació.
 

Electrificació bàsica: Disposa d’un mínim de cinc circuits per a la utilització dels aparells d’ús comú (enllumenat, frigorífic, rentadora, rentaplats, termòstat, cuina i forn elèctric). Permet el funcionament d’una potència no inferior a 5 750 W a 230 V.
Electrificació elevada: Permet el funcionament simultani d’una potència total no inferior a 9 200 W a 230 V. Per a edificis de més de 160 mde superfície útil, i els que disposen de calefacció o de climatització elèctrica.



  •  
  • Instal·lació d’enllaç
    La instal·lació d’enllaç uneix la xarxa de distribució pública amb la instal·lació interior de cada habitatge. Està formada per l’escomesa o connexió general, la caixa general de protecció, la línia general d’alimentació, la centralització de comptadorsi les  derivacions individuals.
.


  • La instal·lació interior d’un habitatge està formada pel quadre de comandament i protecció,
    els circuits d’alimentació dels receptors, el circuit de connexió a terra i els receptors






L ’interruptor diferencial (ID) , que protegeix les persones del perill d’electrocució per descàrregues elèctriques.
Els petits interruptors automàtics (PIA) , que tenen la funció de protegir cadascun dels circuits de sobrecàrregues i curtcircuits.

El born de terra o de protecció , que té la funció de con nectar la presa de terra amb el circuit de connexió a terra de la instal·lació interior.

El dispositiu de protecció contra sobretensions (DPS.També anomenat descarregador perquè en detectar una sobretensió perillosa per a la instal·lació, la desvia directa ment cap al terra de la instal·lació a través dels conductors de protecció.


No hay comentarios:

Publicar un comentario