jueves, 26 de noviembre de 2015

INSTAL·LACIONS DE L'HABITATGE

INSTAL·LACIÓ ELÈCTRICA
 La istal·llació elèctrica té la funció de subministrar l'electricitat als aparell elèctrics de l'habitatge, tot garantint la seguratat de les persones i el bon funcionament dels aparells i de la mateixa instal·lació.
 

Electrificació bàsica: Disposa d’un mínim de cinc circuits per a la utilització dels aparells d’ús comú (enllumenat, frigorífic, rentadora, rentaplats, termòstat, cuina i forn elèctric). Permet el funcionament d’una potència no inferior a 5 750 W a 230 V.
Electrificació elevada: Permet el funcionament simultani d’una potència total no inferior a 9 200 W a 230 V. Per a edificis de més de 160 mde superfície útil, i els que disposen de calefacció o de climatització elèctrica.



  •  
  • Instal·lació d’enllaç
    La instal·lació d’enllaç uneix la xarxa de distribució pública amb la instal·lació interior de cada habitatge. Està formada per l’escomesa o connexió general, la caixa general de protecció, la línia general d’alimentació, la centralització de comptadorsi les  derivacions individuals.
.


  • La instal·lació interior d’un habitatge està formada pel quadre de comandament i protecció,
    els circuits d’alimentació dels receptors, el circuit de connexió a terra i els receptors






L ’interruptor diferencial (ID) , que protegeix les persones del perill d’electrocució per descàrregues elèctriques.
Els petits interruptors automàtics (PIA) , que tenen la funció de protegir cadascun dels circuits de sobrecàrregues i curtcircuits.

El born de terra o de protecció , que té la funció de con nectar la presa de terra amb el circuit de connexió a terra de la instal·lació interior.

El dispositiu de protecció contra sobretensions (DPS.També anomenat descarregador perquè en detectar una sobretensió perillosa per a la instal·lació, la desvia directa ment cap al terra de la instal·lació a través dels conductors de protecció.


INSTAL·LACIONS DE L'HABITATGE

  LA INSTAL·LACIÓ DE GAS
La istal·lació de gas d'encarrega de fer arribar el gas combustible als gasdomèstics i d'evacuar, si és necessari, els gasos resultants de la combustió amb les màximes condicions de seguretat. 
  • ELS GASOS CANALITZATS:
         


       

              



  • GASOS LIQUATS DEL PETROLI





INSTAL·LACIONS DE L'HABITATGE

 INSTAL·LACIONS DE L'HABITATGE

Les instal·lacions de l'habitatge  són el conjunt d'elements destinats a subministrar i distribuir l'aigua, l'energia i les comunicacions.
LA INSTAL·LACIÓ DE L'AIGUA
La instal·lació de l'aigua és l'encarregat de distribuir l'aigua potable a l'interior de l'habitatge i d'evacuar-ne les aigües residuals,en les condicions higèiques adequades a cada cas.
La instal·lació inclou la xarxa d'aigua sasnitària i la xarxa de sanejament de les aigües residuals i les pluvials.



  • LA XARXA D'AIGUA SANITÀRIA
    La xarxa d'aigua sanitària és la instal·lació que permet el subministrament d'aigua freda i calenta a tots els punts de la casa on sigui necessària. Està formada per dues canalitzacions independents: la instal·lació d'aigua freda i la d'aigua calenta sanitària (ACS).


    Clau de pas general:


    Dipòsits:



    Comptador:



  • LA XARXA DE SANEJAMENT:  AIGÜES BRUTES O RESIDUALS
    la xarxa de sanajament és l'encarregat de recollir i canalitzar les aigües residuals i les pluvials cap a les clavegueres.

viernes, 20 de noviembre de 2015

L’accés a l’habitatge:
els diners són necessaris per comprar el sòl, els materials i per pagar els tècnics. El promotor és la persona o l’empresa que decideix construir l’habitatge. L’Administració pública vetlla per la qualitat i la seguretat de les construccions que duen a terme els promotors, atorga els permisos un cop ha verifi cat el projecte i fa inspeccions un cop acabada l’obra per comprovar que s’ajusta al projecte aprovat.
  • Promotor:
    La promoció d’habitatges pot ser privada o pública. És privada quan el promotor és una persona particular o una empresa constructora o immobiliària, i pública quan el promotor és l’Administració (Ajuntament, Diputació, Generalitat...) o una empresa pública.



  • Hipoteques: