jueves, 26 de noviembre de 2015

INSTAL·LACIONS DE L'HABITATGE

INSTAL·LACIÓ ELÈCTRICA
 La istal·llació elèctrica té la funció de subministrar l'electricitat als aparell elèctrics de l'habitatge, tot garantint la seguratat de les persones i el bon funcionament dels aparells i de la mateixa instal·lació.
 

Electrificació bàsica: Disposa d’un mínim de cinc circuits per a la utilització dels aparells d’ús comú (enllumenat, frigorífic, rentadora, rentaplats, termòstat, cuina i forn elèctric). Permet el funcionament d’una potència no inferior a 5 750 W a 230 V.
Electrificació elevada: Permet el funcionament simultani d’una potència total no inferior a 9 200 W a 230 V. Per a edificis de més de 160 mde superfície útil, i els que disposen de calefacció o de climatització elèctrica.



  •  
  • Instal·lació d’enllaç
    La instal·lació d’enllaç uneix la xarxa de distribució pública amb la instal·lació interior de cada habitatge. Està formada per l’escomesa o connexió general, la caixa general de protecció, la línia general d’alimentació, la centralització de comptadorsi les  derivacions individuals.
.


  • La instal·lació interior d’un habitatge està formada pel quadre de comandament i protecció,
    els circuits d’alimentació dels receptors, el circuit de connexió a terra i els receptors






L ’interruptor diferencial (ID) , que protegeix les persones del perill d’electrocució per descàrregues elèctriques.
Els petits interruptors automàtics (PIA) , que tenen la funció de protegir cadascun dels circuits de sobrecàrregues i curtcircuits.

El born de terra o de protecció , que té la funció de con nectar la presa de terra amb el circuit de connexió a terra de la instal·lació interior.

El dispositiu de protecció contra sobretensions (DPS.També anomenat descarregador perquè en detectar una sobretensió perillosa per a la instal·lació, la desvia directa ment cap al terra de la instal·lació a través dels conductors de protecció.


INSTAL·LACIONS DE L'HABITATGE

  LA INSTAL·LACIÓ DE GAS
La istal·lació de gas d'encarrega de fer arribar el gas combustible als gasdomèstics i d'evacuar, si és necessari, els gasos resultants de la combustió amb les màximes condicions de seguretat. 
  • ELS GASOS CANALITZATS:
         


       

              



  • GASOS LIQUATS DEL PETROLI





INSTAL·LACIONS DE L'HABITATGE

 INSTAL·LACIONS DE L'HABITATGE

Les instal·lacions de l'habitatge  són el conjunt d'elements destinats a subministrar i distribuir l'aigua, l'energia i les comunicacions.
LA INSTAL·LACIÓ DE L'AIGUA
La instal·lació de l'aigua és l'encarregat de distribuir l'aigua potable a l'interior de l'habitatge i d'evacuar-ne les aigües residuals,en les condicions higèiques adequades a cada cas.
La instal·lació inclou la xarxa d'aigua sasnitària i la xarxa de sanejament de les aigües residuals i les pluvials.



  • LA XARXA D'AIGUA SANITÀRIA
    La xarxa d'aigua sanitària és la instal·lació que permet el subministrament d'aigua freda i calenta a tots els punts de la casa on sigui necessària. Està formada per dues canalitzacions independents: la instal·lació d'aigua freda i la d'aigua calenta sanitària (ACS).


    Clau de pas general:


    Dipòsits:



    Comptador:



  • LA XARXA DE SANEJAMENT:  AIGÜES BRUTES O RESIDUALS
    la xarxa de sanajament és l'encarregat de recollir i canalitzar les aigües residuals i les pluvials cap a les clavegueres.

viernes, 20 de noviembre de 2015

L’accés a l’habitatge:
els diners són necessaris per comprar el sòl, els materials i per pagar els tècnics. El promotor és la persona o l’empresa que decideix construir l’habitatge. L’Administració pública vetlla per la qualitat i la seguretat de les construccions que duen a terme els promotors, atorga els permisos un cop ha verifi cat el projecte i fa inspeccions un cop acabada l’obra per comprovar que s’ajusta al projecte aprovat.
  • Promotor:
    La promoció d’habitatges pot ser privada o pública. És privada quan el promotor és una persona particular o una empresa constructora o immobiliària, i pública quan el promotor és l’Administració (Ajuntament, Diputació, Generalitat...) o una empresa pública.



  • Hipoteques:










viernes, 23 de octubre de 2015

CARACTERÍSTIQUES FUNCIONALS DE L'HABITATGE

  • LA DISTRIBUCIÓ:
    Les cambres de l'habitatge es poden organitzar per zones:
    • Zona d'accés o circulació: rebedor,passadissos, porxo,etc. Permeten l'accés des de l'exterior de l'habitatge, la circulació interior, la connexió entre  zones o la recepció de persones preservant la intimitat de la resta d'espais. 
    • Zona de treball i servei: cuina,rebost,safreig, trater, cambra de planxar, lavabo, bany,etc. Està destinat principalment a les feines domèstiques i d'higiene personal:cuiner, renmtar, planxar, nentjar, tenir ncura de la higene personal,etc.
    • Zona per dormir i d'aïllament: la constitueixen bàsicament els dormitoris i està dedicada al descans.
    • Zona per viures i estar: sala d'estar, menjador, ewstudi... Comprèn les habitacions on treballem, conversem,mengem, veiem la televisió, etc

      Un habitatge pot ser satisfactori si es distribueixn correctement els diferents espais i es relacionen entre si amb encert. Les cuines solen situar-se tocant als menjadors, els menjadors comuniquen amb la sala d'estar.



viernes, 16 de octubre de 2015

CARACTEÍSTIQUES FUNCIONALS DE L'HABITATGE

  • L'ORIENTACIÓ
    El sol és una font natural de llum i calor. Disposar de llum natural a  totes les cambres de l'habitatge proporciona una sensació de benestar, a més d'un important estavi energètic en il·luminació. Quan la radiació solar que repl'habitatge és escassa, i també quan és excessiva, pot implicar un consum energètica superior a l'hora de climatitzar l'habitatge.
    • ORIENTACIÓ NORD: rep molt poca insolació. És força freda a l`hivern i fresca a l'estiu.
    • ORIENTACIÓ SUD: rep la màxim insolació. ÉS relativament calorosa a l'estiu, ja que Sol passa més alt i no hi entra tan directa
    • ORIENTACIÓ EST: rep insolació des del matí fins al migdia. És agradable al matí, ja que  quan el Sol hi indicideix més directament, la temperatura ambient no és gaire càlida.
    • ORIENTACIÓ OEST: rep la insolació des del migdia fins al vespre quan esd pon el Sol. A l'estiu és molt calorosa ja que el Sol hi incideix quan la teperatura ambient és més alta.

viernes, 9 de octubre de 2015

característiques funcionals de l'habitatge




CARACTERÍSTIQUES FUNCIONALS DE L'HABITATGE:
  1. L'EMPLAÇAMENT:
    S'entén per emplaçament ellloc on s'ha construït l'habitatge.
    TIPUS D'EMPLAÇAMENT:
    • Emplaçament cèntric: està situat a l'interior d'unnucli urbà, estarà envoltat d'altres habitatges i tindrà molt propers serveis com comerços, hospitals, escoles, vies de comunicació. encara que potser serà sorollós degut  al trànsit o no disposarà de gaires vistes.
    • Emplaçament a les afores: està situat a les alores del nucli urbà oferin més tranquil·litat i potser millors vistes però, a canvi, obligarà a fer desplaçaments més llargs per accedir als serveis bàsics i no disposarà de tanta oferta de transport públic, obligat a l'ús intrnsiu dels vehicles privats.